Gebruik de juiste hoeveelheid loodblokken op je schip!

ballastproducten-logo

Iedereen die een schip heeft om bijvoorbeeld grind te vervoeren weet dat je altijd een balans moet vinden op de boot en jij in alle waarschijnlijkheid dus ook. Dit is belangrijk wanneer je gaat varen aangezien je anders kan omslaan met je schip. Denk er bijvoorbeeld aan dat je aan de achterkant een stuk meer gewicht hebt dan aan de voorkant. Het kan dan zo zijn wanneer het bijvoorbeeld slecht weer wordt en het water niet mee zit. Dat de boot zo erg kan gaan bewegen dat de achterkant een beetje onder water komt en zo water in de boot komt. Je wilt dit uiteraard voorkomen en dit kan ook gemakkelijk door loodblokken op je boot te leggen. Heb je dus een zwaardere achterkant dan voorkant dan kan je gewoon wat van deze blokken voorin de boot leggen om zo voor meer balans te zorgen.

ballastproducten-foto

Niet alleen voor schepen

Wanneer je weet waarvoor loodblokken gebruikt worden dan weet je in alle waarschijnlijkheid ook meteen dat dit niet alleen voor boten is. Er zijn namelijk ook veel boeren die gebruik maken van deze blokken. Je kunt je namelijk wel voorstellen wanneer je een tractor hebt met daaraan een zware maaier. Dat hierdoor heel het gewicht van de tractor wordt veranderd en het dus zo kan zijn dat je voorwielen omhoog komen. Om dit te kunnen voorkomen kan je wat blokken aan de voorkant van de tractor plaatsen. Op deze manier blijft de tractor met alle vier de wielen op de grond en heb je meer kracht om makkelijk te kunnen maaien.

De bouw

Wanneer je op de bouw wel eens te vinden bent dan zie je dat hier in de meeste gevallen dat er ook gebruik wordt gemaakt van loodblokken. Dit zie je dan ook het meeste bij de hijskranen. Dit komt omdat deze machines uiteraard een groot gewicht naar een hoge plek moeten brengen of van een hoge plek naar beneden. Omdat een hijskraan dit gewicht met deze afmetingen moet verplaatsen is balans en gewicht op de onderkant van de hijskraan essentieel. Door deze redenen is het dus belangrijk dat wanneer er niet genoeg gewicht aan de onderkant van de hijskraan dat dit wordt toegevoegd door deze blokken. Op deze manier blijft alles namelijk veilig.

Online bestellen

Als je een project hebt waarbij je meer balans bij bijvoorbeeld een kleine tractor moet krijgen. Dan is het dus goed om loodblokken aan te schaffen hiervoor. Gelukkig kan je dit gewoon online doen en bestel je ze eigenlijk net als een pakketje die je thuis afgeleverd krijgt. Ideaal zodat je zelf niet naar een winkel hoeft te rijden en met dit gewicht in je auto de weg mee op moet!