Motorrijbewijs Heteren wat nu?

Rijschool Westeraam Logo

Je hebt je motorrijbewijs gehaald, en wat nu? Je wilt gaan rondreizen op je motor, maar je wilt meer weten over hoe de regels zijn. Of je wilt ervoor zorgen dat je veiligheid altijd voorop staat. Ga daarom soms langs bij rijschool Westeraam Houd je altijd op de hoogte van de regels en blijf bij. Hoe en wat na het behalen van mijn motorrijbewijs Heteren

Rijschool Westeraam Motorrijles

Mag je met je Nederlandse motorrijbewijs naar het buitenland?

Als u door de EU alleen gaat reizen met uw motor, dan is dat toegestaan. Het Nederlands motorrijbewijs Heteren is geldig voor alle landen wat binnen Europa ligt. Maar als je naar landen toe wilt die buiten Europa liggen? Dan heb je voor sommige landen een internationaal rijbewijs nodig. Mocht je nou ergens in het buitenland gaan wonen, dan kunnen de regels weer anders zijn. Dus lees altijd eerst goed de regels voordat je zo op pad gaat met je motor. Je moet altijd goed voorbereid zijn! En bij meer vragen ga even langs bij rijschool Westeraam.

Motorrijden gevaarlijker dan auto rijden?

Vaak wordt motorrijden als gevaarlijk gezien, omdat de motorrijders kwetsbaarder zijn in het verkeer. Dit komt doordat ze snel rijden en niet goed zichtbaar zijn voor de auto’s. De risico’s voor motorrijders zijn dus groter. De meeste ongelukken gebeuren ook vaak op een kruispunt. Ongeveer zo’n 83% van de motorrijders maakt de ongelukken bij kruisend verkeer. Blijf dus bijscholen in het veilig rijden van de motor. Ga bijvoorbeeld naar een rijschool Westeraam. Zo zorg je ervoor dat je de veiligheid scherp houdt voor jezelf. Het is nooit verkeerd om bij te scholen voor sommige dingen, en al helemaal niet als het gaat om veiligheid. Ook is het verstandig om opvallende en goed beschermende kleding te dragen.

Je kan het motorrijden zelf zo gevaarlijk mogelijk maken. Dus daarom let goed op!